Ett livsavgörande val

Val av husläkarmottagning och husläkare får man göra när man bosätter sig på annan ort/del av stan. Att välja mottagning är rätt enkelt eftersom det väljs automatiskt beroende på vart man bor. Så jag öppnar foldern och ser åtta stycken namn på husläkare att välja mellan; sex stycken män och två kvinnor jobbar det tydligen där. Hur gör man i denna situation då? Det är ju inte så att jag är het på namn inom den världen eller har blivit varmt rekommenderad att gå till en viss läkare av någon infödd Stockholmsbo till väninna. Så jag kör på en enkel metod - uteslutningsmetoden.

1. Finns det ett snyggt och trendigt namn innebär det att personen har hippa kreativa päron med scarf runt halsen som avlat fram något färskt läkarsnille som bor på vit parkett och härligt spröjs på fönstren. Alltså måste det betyda att personen ser bra ut, är någorlunda ung och även såpass uppdaterad på allt ifrån anatomi, näringslära till fysiologi och kiropraktik att jag får lite behandling, tränings-och kostråd samtidigt som min trendiga diagnos ställs.
Men jag hittade inget snyggt och trendigt namn på listan och går därför vidare.

2. För många vokaler i efternamnet går fetbort. Jag är ledsen att säga det men jag klarar inte av det Övfre iklädd läkarrocken.

3. Kvinnor är inte roliga. Det blir alltid antingen för djupa eller flummiga under besöken. Visst var den siste manlige läkaren extrem när han trodde att jag menade att jag lagt is på min panna när jag hade migrän istället för at ha tagit Eeze-tabletter. Men den kvinnlige läkaren, ett år senare, rev istället sönder mina provsvar mitt framför ögonen på mig och kom på sitt eget misstag för att en halv minut senare ta upp varenda sönderriven del ur pappersskorgen, tejpa ihop allt och ge tillbaka ett dragspel till mig.

Sedan var det bara två namn kvar att välja mellan, så jag valde ett tysk/spanskt/svenskt namn, framför en mellanmjölksvariant, i hopp om att möta en multikulturell vägledare inom medicin som glatt skrattar ikapp med mig och hypokondrin.

Kommentera mera

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0